Audi: 'Volgende A8 verschijnt in 2017, rijdt vanzelf'

audi-prologue-avant-concept_01

Audi CEO Rupert Stadler heeft tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering te kennen gegeven dat we ons volgend jaar kunnen verwachten aan de nieuwe generatie A8 die zal beschikken over piloted driving. Vier-ringen-taal voor 'zelfrijdende wagen' zeg maar.

Je zou het hem niet geven, maar de huidige A8 draait ondertussen weer al 7 jaar mee, waardoor het dus niet al te lang meer zal duren voor generatie 4 ten tonele verschijnt. Hoewel 2016 getipt werd, heeft Audi CEO Rupert Stadler zelf laten weten dat het voor 2017 is. Kans is dus ook groot dat het autosalon van Frankfurt wordt uitgekozen om groots uit te pakken. Belangrijk is dat Audi met de limousine zwaar inzet op zelfrijdende technologie. Zo zou hij onder de 60 km/u eigenlijk zo goed als autonoom moeten kunnen rijden.

Daar is Audi heus niet de enige in, want de Mercedes E-Klasse en Tesla Model S kunnen ook al een stevig potje op zichzelf rijden. Bij Audi is het alleszins de bedoeling om tegen 2025 een échte zelfrijdende wagen te hebben. De nieuwe A8 zal op het MLB Evo platform en de gebruikelijke vlaggenschiptechonologie meekrijgen.

Interessanter om weten is dat dit het eerste product is van de nieuwe design bij Audi, Marc Lichte. De man die eerder de fraaie Prologue concepts neerpende. Motorisch is het niet ondenkbaar dat de krachtbron van de SQ7 zijn weg zal vinden, net zoals de 6-liter W12 met 600 pk vanuit de Bentley Bentayga. Al zal er heus ook wel een 3.0 TDI onder de kap komen te liggen voor België.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws