Dodge zwaait Viper met vijf speciale modellen uit

2017-dodge-viper

Er komt een einde aan een icoon uit de autowereld, want na 25 jaar hangt Dodge in 2017 een stop op de Viper. Al verdwijnt de gemene slang niet van het toneel zonder 5 speciale modelletjes. Kwestie van de verkoop nog wat aan te zwengelen.

Af en toe moeten iconen ten grave worden gedragen om enkele jaren later terug gracieus te kunnen herrijzen. Na 25 jaar is het verhaal van de Dodge Viper uitgezongen. Nu ja, niet helemaal, want Dodge plant nog zo'n tweehonderd exemplaren te bouwen die deel uit maken van vijf speciale modellen. Zo is er de Dodge Viper 1:28 Edition ACR, de Viper GTS-R Commemorative Edition ACR, VooDoo II Edition ACR, Viper Snakeskin Edition GTC en de Dealer Edition ACR.

Die laatste mag enkel verkocht worden de twee bestverkopende Viper-dealers in Noord-Amerika (Tomball Dodge in Texas en Roanoke Dodge in Illinois). Volgens officiële komt er een einde aan de Viper omdat Dodge er niet in slaagt om de huidige versie uit te rusten met gordijnairbags (verplicht vanaf 2018 in de VS). Al beweren kwatongen dat de verkoop van het model de laatste jaren stevig taant. Blijkbaar zijn de Amerikanen toch niet meer zo happig op een 8.4-liter V10...

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Sven 11:44
afbeelding van Sven

Gordijnairbags, en de aangepaste Amerikaanse regelgeving. Meer info hier (of in het linkje in het artikel)

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws