BIVV lanceert app voor jonge chauffeurs: Smart Drivers

bivv-campagne

Als je weet dat 1 op 5 jonge bestuurders zijn smartphone elke rit gebruikt, dan lijkt een app dé manier om die jongeren te bereiken. Laat dat net zijn wat het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid heeft ontwikkeld; een applicatie die jonge chauffeurs veiliger over de weg moeten laten laveren.

Facebook, Whatsapp en Snapchat, het zijn woorden die een decennia geleden als brabbeltaal uit de mond van je kleinste op de achterbank kwamen. Ondertussen zijn die kleintjes groot en gebruiken ze de ondertussen tot sociale media uitgegroeide termen volop achter het stuur van hun eigen wagen. Tot op zo'n punt dat 51 procent van de jongeren zonder gêne de smartphone ter handen nemen aan een rood licht om een selfie met puppysmoel door te sturen naar hun volgers. Eén op vijf jonge bestuurders geeft dan ook grif toe elke autorit wel even naar de smartphone te sturen. Vooral de autostrade blijkt een hippe locatie daar voor te zijn, met het oog op de files.

BIVV niet blij, app'ke erbij

Cijfers van het BIVV die meteen ook de alarmbel doen rinkelen, want hoewel het aantal dodelijke ongevallen met jongeren jaarlijks daalt is het smartphonegebruik achter het stuur een stijgend tijdverdrijf. Niet enkel bij gebruikers van een rond stuur trouwens, want ook fietsers en bromfietsbestuurders kunnen vaak niet zonder sociale media onderweg. Het noopt BIVV dan ook een nationale campagne te lanceren; Smart Phones, Smart Drivers. Een campagne die de komende maanden over televisie, radio en sociale media zal trekken tot het de spuigaten uit loopt.

Al liet BIVV om de hipste der jongeren helemaal te bereiken ook een app ontwikkelen met tips om veiliger te rijden en een systeem dat je rijgedrag bij houdt. Allemaal dus snel op je digitale markt tokkelen naar Smart Drivers om weer helemaal bij te zijn. Wel niet gebruiken achter het stuur natuurlijk...

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws