Jamiroquai doet zijn Cosmic Girl van de hand

jamiroquai-lamborghini-diablo-se30-sale_01

De paarse Lamborghini Diablo SE30 die werd vereeuwigd in de videoclip van Jamiroquai's Cosmic Girl staat momenteel te koop. Met hoeveel duiten je over de boeg moet komen voor een videoclipautomobiel? Dik 600.000 euro. Pfieuw.

Ondergetekende zegt het wel meermaals, al het beste dat de wereld ooit heeft gezien gebeurde in 1996. Van videogame Crash Bandicoot dat voor het eerst het daglicht zag, over schaakcomputer Deep Blue die voor het eerse een menselijke tegenstander verslaat tot de heerlijke videoclip van Cosmic Girl. Een hit van Jamiroquai dat bij de autofans in het geheugen gegrift staat. Niet omdat de plaat van een andere dimensie leek te komen (alhoewel), wel omdat de videoclip bestond uit een Lamborghini Diablo SE30 en een Ferrari F40 die lekker aan het racen waren op een verlaten weg in de woestijn. Puur automotive kwijlgenot.

jamiroquai-lamborghini-diablo-se30-sale_01

Eén van de sterren in de clip, de Lambo, staat nu te koop bij een Engelse dealer van supercars. In vol paars ornaat (Viola-metallic) en blauw suède interieur. Achterin steekt een 5.7-liter V12 met 525 pk ter beschikking. 333 km/u? Het behoort tot de mogelijkheden. Amper 150 exemplaren werden gebouwd van deze SE30 variant om de 30ste verjaardag van Lambo te vieren en dit is dan meteen ook nog één van de 16 daarvan met het stuur aan de rechterkant.

Of dat de prijs van 614.000 euro rechtvaardigt? Het geeft ons alvast een excuus om Cosmic Girl nog eens boven te halen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws