Nederlandse studenten bouwen auto van vlas en suikerbiet

tu-ecomotive-lina_01

Wat voor vlas ze daarvoor juist tussen hun suikerbiet hebben gerold is niet helemaal duidelijk. Al is deze creatie vooral een oefening in het bouwen van een ecologisch afbreekbare wagen.

Studenten van de Technische Universiteit Eindhoven in Nederland hebben een ecologisch afbreekbare wagen gebouwd met plaats voor vier en een topsnelheid van 85 km/u dankzij een elektrische motor. Die auto, Lina genoemd, heeft een carrosserie die bestaat uit een hars van suikerbiet met daarover panelen van vlas. Een resultaat dat ongeveer hetzelfde gewicht in de schaal legt als glasvezel maar wel stukken beter voor het milieu is.

tu-ecomotive-lina

Het idee achter deze Lina is het ontwikkelen van materialen die de luchtvervuiling bij het bouwen van een auto terug kunnen dringen. Of zoals één van de bouwers, Noud Van Gevel, het zelf zegt: 'Energie die we besparen tijdens het rijden wordt tegenwoordig geïnvesteerd in het bouwproces van een wagen.' Later dit jaar gaan de studenten onderzoeken hoe 'crashveilig' het goedje is. Binnenkort allemaal rondrijden met een suikerbietmobiel? Waarom niet?

Tijdstip: 15:31
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
suskewiet 16:23
afbeelding van suskewiet

meer van dat graag, prachtig

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws