Mercedes Actros rijdt vanaf nu zonder zijspiegels

2018-mercedes-benz-actros-mirrorcam_6

Weg met de spiegels. Dat is wat de boze heks bij Mercedes roept. Althans, als het de trucks betreft. De vernieuwde Actros heeft die lelijke zwarte dingen voortaan niet meer en zal gebruik maken van zilveren vleugeltjes.

In die vleugels zitten camera's vervat, die op hun beurt beeld doorsturen naar schermen die aan de binnenzijde van de A-stijl bevestigd zijn. De schermen zijn 15 inch groot en hebben een resolutie van 720 bij 1920 pixels.

Het systeem heet MirrorCam en is volgens Mercedes een enorme vooruitgang op vlak van aerodynamica, veiligheid en gebruiksgemak. Niet alleen al rijdend, ook tijdens de rusttijden. Met een druk op de knop krijgt de chauffeur namelijk zicht op de omgeving rond de truck vanuit zijn bed. Wie goed oplet, ziet dat de dodehoek-spiegel voorlopig gewoon blijft bestaan, voorop de vrachtwagen.

2018-mercedes-benz-actros-mirrorcam

Dat besparen op verbruik omwille van de camera's zal nog wel meevallen want Mercedes geeft aan dat in totaal 5 procent wordt bespaard op lokale wegen en drie procent op snelwegen. Daarvoor hebben ze de dus die luchtweerstand verminderd maar ook een nieuwe brandstofbesparende achteras-verhouding uitgewerkt.

2018-mercedes-benz-actros-mirrorcam

De nieuwe Actros wordt voorgesteld op de bedrijfswagen-IAA die deze week in Frankfurt plaatsvindt.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
FLP 17:03
afbeelding van FLP

Ik dacht dat mirrorcams nog niet toegelaten waren in Europa? Bij mijn weten heeft alleen de VW XL1 hiervoor uitzonderlijk toestemming gekregen.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws