Wat moet ik tanken? - E10, E5 of B7?

tanken_2

Chaos aan het tankstation! Want er staan plotsklaps allemaal andere namen aan de pomp. Geen vrees, wij helpen je het juiste goedje te tanken! Is het nu E10, E5 of B7? We helpen je verder.

Nee, je lokale pomphouder is geen geintje aan het uithalen met je, Europa des te meer. Want de EU heeft besloten dat alle lidstaten uniforme namen aan de tank moeten plaatsen. Waardoor overal in Europa vanaf 12 oktober 2018 nieuwe etiketten aan de pomp hangen. De namen zullen zonder twijfel initieel verwarrend zijn, zeker in ons Belgenland, want rij je diesel, dan tank je voortaan B.

Benzine Euro 95 -> E10
Benzine Euro 98 -> E5
Diesel -> B7

Lees hieronder alvast voor meer uitleg

Diesel

Zoek je vandaag diesel aan de pomp? Dan moet je met de auto aan een pomp met B7 gaan staan. Ja, de uitvinder van de dieselmotor, Rudolf Diesel, draait zich nu ook waarschijnlijk om in zijn graf. De B heeft niets met benzine te maken, wel met het percentage biodiesel in de brandstof. Nog een tip; diesel krijgt tegenwoordig een vierkant etiket.

Benzine

Snakt je wagen naar een teug benzine? Dan zal je moeten parkeren aan E10 of E5. Die E10 kennen we al een tijdje en is de "opvolger" van Euro 95, E5 vervangt Euro 98. Het getal achter de E staat voor het percentage aan ethanol in de brandstof. Benzine krijgt trouwens een rond etiket aan de pomp

Alternatieve brandstoffen

Pomp je regelmatig LPG, CNG of - waarom niet - waterstof? Dan heb je geluk, want die namen mogen onveranderd door het leven. Wel krijgen alle goedjes tegenwoordig een ruitvormig etiket mee.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws