Officieel: Mitsubishi L200 facelift zet zijn beste neusje voor (2018)

mitsubishi l200 facelift 2018

De huidige generatie van Mitsubishi's ultieme werkpaard, de L200, is alweer vier jaar op de markt. Waardoor de obligatoire facelift zich natuurlijk aandient. Die maakt volledig gebruik van de designrichting van de laatste conceptwagens van het Japanse merk en voegt een nieuwe off-roadmodus toe aan de mechaniek.

In één klap stuurt Mitsubishi haar L200 van een wat anonieme designinzending naar een trendy werkpaard. Met dank aan de voorgevel die rechtstreeks van een conceptmodel lijkt te komen. Ook uniek is het feit dat het Japanse merk zelfs de moeite doet om de flanken en derrière aan te passen, iets dat we niet vaak zien bij opgefriste pick-ups. Zo zien we meer expressief gesculpteerde zijpanelen achteraan en krijgen de achterlichten een meer robuust design. Het geeft de pick-up alvast het ruige karakter dat zo'n werkbeest typeert.

Nieuwe modi

Al is een pick-up niets zonder techniek natuurlijk. Mitsubishi neemt die dan ook stevig onder handen. Grotere remschijven en klauwen tekenen present om de remkracht te verbeteren terwijl grotere dempers op de achteras het rijcomfort de hoogte in moeten tillen. De 5-traps-automaat, die wordt dan weer vervangen door eentje met zes schakelgangen. Over de motor rept het merk met geen woord, waardoor we aannemen dat ze vasthouden aan de 2.4-liter viercilinder turbodiesel met 154 pk en 380 Nm.

mitsubishi l200 facelift 2018

Bestel je de 4WD-versie, dan krijg je voortaan een off-roadmodus met afzonderlijke standen Gravel, Mud/Snow, Sand en Rock. Die standen regelen elektronisch het motorvermogen, de transmissie en remmen om optimale tractie te garanderen in moeilijke omstandigheden. Of beter nog; de sneeuwmodus moet deze L200 iets veiliger maken op gladde ondergronden (zonder gewicht in de laadbak geen grip op de achteras, weet je wel).

straffe veiligheidsnufjes

Het nieuwe smoelwerk van Mitsubishi heet officieel het Dynamic Shield, waardoor de L200 natuurlijk moet kunnen schermen met de nodige veiligheidsnufjes. De L200 krijgt een dodehoekdetector, waarschuwing voor kruisverkeer bij het achteruit rijden, een systeem dat verkeerd gebruik van het gaspedaal in krappe ruimtes tegen gaat (lees: hij laat je niet tegen de muur rijden in een garage), een 360-graden camera en detectiesysteem voor voertuigen en voetgangers. Best straffe snufjes voor "maar" een pick-up.

mitsubishi l200 facelift 2018

Initieel start Mitsubishi de verkoop van haar opgefriste L200 in het Oosten, in Europa landt 'ie pas in het najaar van 2019. Waardoor Belgische tuinaannemers, boswachters en bouwbedrijven nog een jaartje zullen moeten wachten.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws