VS bouwt autonome oplaadrobots voor autonome auto's met boetegeld dieselgate

electrify america autonoom oplaadpunt

Electrify America, de Amerikaanse afdeling die werd opgericht om VW's boetgeld van Dieselgate te spenderen aan EV-infrastructuur, heeft besloten een autonoom oplaadstation met robotarmen te bouwen voor autonome auto's. Jep, money well spent...

Na de uitloop van dieselgate en de forse boete van om en bij de 25 miljard dollar die VW moest betalen in de VS werden er in de Verenigde Staten enkele afdelingen opgericht om dat geld te gaan beheren en herinvesteren. Electrify America is zo'n afdeling die aangesteld werd om een deel van het geld (2 miljard dollar) te investeren in de uitbouw en ontwikkeling van "Zero-emission voertuig infrastructuren". Electrify America heeft besloten een deel van dat geld te investeren in de ontwikkeling van een autonoom oplaadstation voor autonome auto's. Futuristische robotarmen incluis!

Robots!

De afdeling sloot daarvoor een deal met Stable Auto, een bedrijf dat zich specialiseert in het bouwen van oplaadpunten. Dat bedrijf kreeg de opdracht om in San Francisco een oplaadstation te bouwen dat volledig autonoom in staat moet zijn om autonome auto's op te laden. Met de hulp van robotarmen die de stekker begeleiden naar het "stopcontact" van het voertuig. Met een oplaadsnelheid van 150 kW per uur kunnen elektrische autonome auto's in no-time terug de baan op.

electrify america autonoom oplaadpunt

Het is daarenboven niet toevallig dat Stable Auto en Electrify America San Francisco uitkozen voor de bouw van de site. De stad aan de baai is namelijk de thuisstad voor de autonome auto's van Waymo en GM. Waymo gebruikt tegenwoordig een vloot van Jaguars i-Pace, terwijl GM de Chevrolet Bolt EV gebruikt. Anders gezegd; er rijden daar momenteel überhaupt autonome auto's rond! Best belangrijk voor een oplaadstation van autonome voertuigen....

Blijkt de testcase succesvol, dan is het niet onrealistisch dat de technologie ook zijn weg naar reguliere laadpalen zal vinden om zo het "paalbezetten" tegen te gaan. Is je elektrische auto opgeladen, dan kan die in de toekomst zich wel eens ergens anders gaan parkeren en het oplaadpunt overlaten aan een andere elektrische auto. Jep, de toekomst gaat fascinerend eng worden.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws