Nieuwe Nissan Note is deels elektrisch

Bij ons is de Nissan Note een aantal jaren geleden van de markt verdwenen. In Japan is hij echter nog gewoon te verkrijgen, sinds deze week is er een nieuwe generatie.

Die wijkt niet zo fel af van zijn voorgangers. Het blijft dus een hatchback die wat weg heeft van een kleine MPV. Nissan introduceert wat links naar de LEAF en de nieuwe Ariva. Binnenin trekt een spoor van vernieuwing door de wagen. Zo is er nu een centraal opgesteld infotainmentscherm, vergezeld van een digitale tellerpartij achter het stuurwiel. De details herinneren wat aan de jaren 80, mede door de hoekige vorm van het dashboard.

dubbele motorstandaard

De Nissan Note wordt elektrisch, maar niet volledig elektrisch. Hij maakt gebruik van de e-Power aandrijflijn, waarbij een benzinemotor als range extender dient voor het kleine accupakket en dus niet rechtstreeks voor de wielen. Daarmee koppel je de snelle acceleratie van een EV met de actieradius van een benzinemotor. Echter geeft Nissan nog geen duidelijke specificaties. Het zou wel gaan om een relatief krachtige elektrische opstelling, later zou er ook een vierwielaangedreven versie komen met twee elektromotoren.

De nieuwe Nissan Note zou niet naar België komen. Volgens de laatste berichten wil Nissan eerder inkrimpen dan uitbreiden in Europa.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws