Tom Boonen wordt Donkervoort-dealer

Donkervoort heeft eindelijk een Belgische verdeler. Ten oosten van Antwerpen verrijst een importeur met niemand minder dan ex-coureur Tom Boonen aan de leiding van het bedrijf.

Het is in het Antwerpse Zandhoven dat Iconic Cars gevestigd is. Die naam zegt je iets? Dat kan, want één van onze eerdere podcasts werd daar opgenomen en het bedrijf is ook dealer in exclusieve wagens. Naast Steve Lismont is Tom Boonen één van de bedrijfsleiders bij Iconic Cars en eerder ging al het nieuws dat hij iets met Donkervoort zou gaan doen. Dat hij zelf een Donkervoort op de oprit heeft staan, zorgt voor wat extra raakvlak.

missing link

Dat werd bij deze dus officieel, en Iconic Cars mag zich officieel invoerder noemen van het Nederlandse automerk. Daarmee wordt Zandhoven toegevoegd aan het rijtje van dealers in onder andere Düsseldorf, Genève, München en Parijs. België ontbrak lange tijd op de lijst omdat de afstand tussen hoofdkantoor in Lelystad en Düsseldorf relatief klein is voor zulk een nichemerk. Bij Iconic Cars zal je ook terecht kunnen voor het Donkervoort-onderhoud, al blijft het wel een onafhankelijke verdeler.

Tom Boonen doet al langer dingen met auto's. Hij is na zijn carrière als profwielrenner (2002-2017) actief in de racerij, waar hij onder andere samen met Sam Dejonghe een gooi deed naar de titel in de Belcar-races.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws