Factcheck: Nee, dit is niet de nieuwe BMW 7 Reeks (2021)

BMW 7 Reeks Render factcheck

BMW is volop bezig met de ontwikkeling van haar nieuwe generatie 7 Reeks. Sinds enkele dagen circuleert er een foto op het internet van wat potentieel de nieuwe generatie kan zijn. Na wat onderzoek blijkt dit niet meer dan een snelle photoshop te zijn die een eigen leven is gaan leiden op sociale media. Nee, dit is niet de nieuwe 7 Reeks.

Moeten we de geruchten in de wandelgangen geloven, dan kan het wel eens zijn dat BMW in september tijdens de IAA een eerste glimp zal tonen van de nieuwe generatie 7 Reeks. Het uiteindelijke productiemodel zou dan volgend jaar het levenslicht gaan zien. Genoeg voor BMW-fans van het eerste uur om te gaan dromen van de nieuwe generatie van de beste gezinswagen op de wereld - niet onze woorden, wel die van Jeroom tijdens onze RoadTrip podcast. Of het toevallig is dat er sinds woensdag een plaatje circuleert op het internet?

Vlijtige photoshop

De afbeelding in kwestie toont alvast een nieuwe snuit van de 7 Reeks. Op sociale media (en sommige media outlets) werd er al snel gesproken van een "lek op de configurator van de nieuwe generatie 7 Reeks". De realiteit is echter niet zo spannend. Want een forumlid van German Car Forum publiceerde namelijk in een post met info over de nieuwe 7 Reeks voor de lol een snelle photoshop om te illustreren hoe de snuit van de nieuwe 7 Reeks er wel eens uit zou kunnen zien. Geinig genoeg werd in diezelfde post een dag later door een andere gebruiker dezelfde foto geplaatst met de info dat dit zou gaan over een gelekte foto van bij BMW. Jep, zo snel kunnen plaatjes hun eigen leven gaan leiden.

De originele bewerker - yuc4life - kon alvast niet geloven dat zijn afbeelding de ronde doet op verschillende sociale media als "de nieuwe 7 Reeks: "I’m laughing so hard right now. Seeing people actually share my silly render on Instagram thinking it’s some sort of a “leak”. They should be blind to not understand that It’s a PS."

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws