Stop de persen! Tesla introduceert 2 nieuwe lakkleuren in Europa

Tesla gigafactory Berlin Colors

Met de opening van Tesla's gigafabriek in Duitsland kan het Amerikaanse merk uitpakken met nóg een primeur. Dankzij de geavanceerde lakstraat in de fabriek is er ruimte voor twee nieuwe lakkleuren. Het gaat alvast over bordeauxrood en een helder zilver. Beheers je enthousiasme, Teslafan!

Dat Tesla's CEO Elon Musk het graag gestroomlijnd ziet is een understatement van jewelste. Niet enkel het aankoopproces van een Tesla hoort daar bij, ook de assemblage en de - beperkte - keuze tijdens het samenstellen van je wagen. Het is één van de redenen waarom je de voorbije jaren maar 5 lakkleuren kon kiezen op alle Tesla's. Belangrijk nieuws echter, want Elon Musk heeft zelf bij de opening van de Gigafabriek in Berlijn te kennen gegeven dat twee nieuwe kleuren hun opwachting maken. Met dank aan de geavanceerde lakstraat in de fabriek.

Primeur op Model Y?

Wie hoopt op enkele opvallende kleuren is er alvast aan voor de moeite. Het is te zeggen; Elon Musk confirmeerde dat het zou gaan over een diepe rode kleur (bordeaux) en een lichtere zilveren kleur. Die eerste zou dankzij een dertiental laklagen zorgen voor een diep glanseffect terwijl het zilver eerder helder op het netvlies moet gaan vallen. Gezien de Gigafabriek in Berlijn enkel maar Model Y's in elkaar schroeft is de kans reëel dat de nieuwe SUV het eerste product is van het merk dat met de nieuwe kleuren uit mag gaan pakken.

Tesla gigafactory Berlin Colors

De lak van Tesla's is trouwens al langer een gespreksonderwerp. Zo heeft het Amerikaanse merk veel problemen (gehad) met de kwaliteit van haar lak. Dat was ook één van dé redenen waarom een tijd terug het totaal aantal lakkleuren werd teruggebracht naar 5. Om zo de kwaliteit te kunnen garanderen. Elon Musk gaf zelf toe dat de kunst van auto's lakken niet val te onderschatten. Dankzij een geavanceerde lakstraat in de fabriek in Berlijn wil het Amerikaanse merk Europese klanten tonen dat het kwaliteit aan kan bieden op het niveau van Duitse automerken.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws