Nissan Ariya krijgt fors goedkopere instapversie en nieuwe topversie met 394 pk(!)

Nissan Ariya Engage Evolve info belgie

Nissan breidt het gamma van zijn elektrische Ariya uit. Daarbij is er plaats voor een fors goedkopere instapversie en een nieuwe topversie met een serieuze grob meer vermogen en een sprint naar de honderd van amper 5.1 seconden.

Het Japanse Nissan doet op Belgische bodem een "Tesla'ke" door de prijzen van zijn Ariya fors naar beneden te halen. Het is te zeggen: Nissan introduceert een nieuwe basisversie en weet daarmee de prijs met 8.500 euro naar beneden te halen. Aan de andere kant van het spectrum is het tijd voor een 394 pk sterke topversie die nog steeds rond de 500 kilometer ver moet geraken (WLTP).

Engage en Evolve+

Tot nog toe bestond het gamma van de Nissan Ariya uit één uitvoering: Advance. Daar komt nu wat keuzestress bij, want Nissan introduceert de versies Engage, Evolve en Evolve+. Uitvoering Engage mag je zien als de absolute instapversie van de Ariya. Nog steeds met de accu van 63 kWh, 218 pk, standaard warmtepomp en een range van om en bij de 400 kilometer. Met een prijs van 52.1000 euro zet deze uitvoering zich meteen ook zeer scherp in de markt. Zonder twijfel aast Nissan met deze variant op de scalpel van de Duitse concurrenten.

Nissan Ariya Engage Evolve info belgie

Liever het beste dat Nissan te bieden heeft? Dan is er voortaan de Evolve uitvoering. Die trekt het luxueuze karakter van de Ariya naar een hoger niveau. Optioneel ploft Nissan nog een extra elektromotor op de achteras voor een systeemvermogen van 306 pk. Mag het nog wat extremer? Dan heeft Nissan nog de Evolve+. De topversie van de Ariya zeg maar. Die schroeft het vermogen op tot 394 pk (600 Nm) en weet in amper 5.1 seconden naar de honderd te sprinten. Zijn basisprijs van 75.100 euro is evenwel aan de forse kant. Maar dan heb je ook wat natuurlijk.

Vanaf 1 april 2023 valt de Ariya te bestellen in zijn nieuwe uitvoeringen.

Nissan Ariya Engage Evolve info belgie

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws