Tesla kan Model Y goedkoper produceren, rekent voordeel door naar klant

Tesla Model Y prijs

Tesla is op een missie om elektromobiliteit zo betaalbaar mogelijk te maken. Dat doet het door productieprocessen te optimaliseren én het voordeel daarvan door te rekenen aan de klant. De Model Y kan voortaan voor enkele duizenden euro's goedkoper geproduceerd worden... en de klant vaart er wel bij!

Begin dit jaar liet Tesla België nog weten dat het de Model Y onder de 40.000 euro kan aanbieden. Al was daar wel enige nuance nodig. Het ging namelijk om witte of zwarte stockmodellen van de basisversie om zo aanspraak te maken op de Vlaamse EV-premie. Nu laat de Amerikaanse constructeur weten dat de Model Y wereldwijd de facto een stuk goedkoper zal worden. En dat vlot duizenden euro's.

4.000 euro van de prijs!

Genoeg gepalaverd: bestelde je gisteren een nieuwe Tesla Model Y, dan moest je met minimaal 47.970 euro over de boeg komen. Vandaag is dat nog maar 43.970 euro. Da's een prijsreductie van maar liefst 4.000 euro! Ook de Long Range en Performance genieten van een lagere prijs. Het gaat dan respectievelijk over 50.970 euro en 56.970 euro. Ook hier gaan er vlot enkele duizenden euro's van de nieuwprijs.

Tesla Model Y prijs

Waarom Tesla plots zo fors in de prijs kan snijden? Schaalvoordeel. Vorig jaar produceerde de constructeur wereldwijd 1.85 miljoen auto's. Met zulke volumes kan je wel een korting bedingen bij de producent van richtingaanwijzerhendels. Al is dat voor Tesla nog niet goed genoeg, want in Model S, Model X en Model 3 werden de hendels zelfs buiten gesmeten! Binnen enkele maanden verwachten we de facelift van de Model Y die waarschijnlijk ook komaf maakt met de hendels.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
andre123 18:02
afbeelding van andre123

goedkoper produceren?
hahahahahaha,wie trapt daarin,
onder druk van de chinese concurentie zeker.......

Sacha 20:15
afbeelding van Sacha

Eindelijk een nieuwsbron die correcte informatie deelt.

Dank u wel.

Sacha 20:17
afbeelding van Sacha

Rijdt 3 dagen met een BYD en dan 3 dagen met een Tesla. Je zal snel merken dat BYD veel minder biedt dan Tesla voor een zelfde prijs.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws