Officieel: Jeep Renegade krijgt technologische update voor tiende verjaardag (2024)

Jeep Renegade update 2024

Jeep heeft een update voor zijn Renegade klaar, en dat is niet voor het eerst. Zo gaat de SUV inmiddels tien jaar mee waardoor zelfs de technologie die bij zijn laatste facelift toegevoegd werd, er alweer gedateerd uitziet. Hoog tijd dus voor vernieuwing en die vernieuwing schuilt vooral binnenin.

Even geleden herinnerde Jeep ons er zelf nog vol trots aan dat de Renegade dit jaar zijn tiende verjaardag viert. Of dat echt iets is om trots op te zijn, valt echter te bezien want gemiddeld gesproken gaat één generatie van een automodel zo’n zeven jaar mee. De Renegade zit daar dus al ver over en zelfs zijn laatste facelift is inmiddels bijna een heel autoleven oud, want die dateert uit 2018… En toch is Jeep nog niet zinnens om de Renegade op pensioen te laten gaan, wel integendeel.

Digitaal, draadloos en helemaal HD

Jeep heeft namelijk een modeljaarupdate voorgesteld voor de Renegade, en die moet de levensduur van het model nog net dat beetje verlengen. Van buitenaf verandert er alvast zo goed als niks — want hoewel smaakgevoelig, zijn de bonkige looks van de SUV wel tijdloos — maar binnenin kan je niet naast de wijzigingen kijken. Zo monteert Jeep voortaan het chique stuurtje van grote broer Compass terwijl er achter dat stuur een nieuw, volledig digitaal bestuurdersdisplay van 10,25 inch pronkt. Ook het infotainmentscherm moet eraan geloven en daar vind je nu 10,1 inch aan aanraakgevoelig oppervlak. Het systeem erachter kreeg trouwens eveneens een update om draadloze Apple CarPlay en Android Auto toe te laten, terwijl het beeld van de achteruitrijcamera tegenwoordig wordt weergegeven in HD — jawel, de toekomst is nu.

Jeep Renegade update 2024

Na de update blijft de Renegade verkrijgbaar met de keuze uit twee aandrijflijnen, en die zijn allebei geëlektrificeerd. Instappen doe je met de E-Hybrid die het midden kiest tussen een mildhybride en een zelfopladende hybride, en daarboven staat de plug-inhybride 4XE. Verder kan je kiezen uit een resem uitrustingsniveaus, waarbij versies als de Trailhawk volop inzetten op het avontuurlijke karakter van de Jeep. Genoeg om hem nog een paar jaartjes te laten meedraaien? Waarom ook niet, of toch als het SUV’tje even betaalbaar blijft als voorheen. Dat laatste leren we binnenkort.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws