Blue Monday: opgefriste Nissan GT-R krijgt blauw interieur (2024)

Nissan GT-R 2025

Godzilla mag het weerom een jaartje uitzingen, want de Nissan GT-R R35 heeft zonet een opfriskuur gekregen voor "modeljaar 2025". De grootste nieuwigheid is de introductie van een, euhm, blauw interieur en de bevestiging dat dit jaar definitief het doek valt over de supercarvernieler. Enfin, waarschijnlijk.

17 jaar, zolang is het weeral geleden dat Nissan het doek trok van de huidige GT-R R35. En hoewel er al jaren wordt gespeculeerd over zijn pensioen, lijkt het er dit jaar toch écht in te zitten. Zo werd bij de onthulling van MY2025 volgens Japanse media aan lokale Nissan-dealers meegedeeld dat er productieplaats is voor maximaal 1.500 stuks, daarna is het over-en-uit. Wat er zoal nieuw is aan de MY2025?

Blauwtje

In het geval van de Pure Edition en Nismo eigenlijk niets. De Premium Edition T-Spec en Track Edition krijgen interne motoronderdelen van de Nismo en de Premium Edition kan je desgewenst bestellen met het "Blue Heaven" interieur. Kunst of kitsch, dat laten we in het midden.

Nissan GT-R 2025

Verwacht de opgefriste GT-R trouwens niet meer in Europa. Door zijn leeftijd voldoet 'ie al lang niet meer aan de geluids- en emissie-eisen van Europa. Daarnaast zou hij ook per juni uitgerust moeten zijn met een hoop extra veiligheidsnufjes. Die moeite gaat Nissan zonder twijfel niet doen voor de pensioengerechtigde GT-R. Opvolger R36? Die wordt ten vroegste rond 2030 verwacht.

Nissan GT-R 2025

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws