Lotus gaat bespoke met "Chapman"

Lotus Chapman Bespoke Belgie

Het klinkt bijna hallucinant maar Lotus, tot voor kort de bouwer van petieterige sportwagens, richt nu een "bespoke" afdeling op à la Bentley en Rolls-Royce zodat klanten hun auto tot in de kleinste details kunnen personaliseren of simpelweg een one-off kunnen bestellen. Maak kennis met Lotus Chapman Bespoke.

Vergeet het Lotus van de voorbije decennia. Sinds het Britse merk van compacte sportwagens onder de vleugels zit van moederkloek Geely, zijn er andere plannen. Lotus moet hét luxemerk worden binnen de groep, nog boven Volvo, Polestar en Zeekr. Daar hoort natuurlijk ook de mogelijkheid tot personalisatie bij, om de rijken der aarde op hun wenken te bedienen.

Van kek kleurtje tot one-off

Het resultaat stond dan ook in de sterren geschreven, Lotus heeft een "bespoke" afdeling opgericht. Dat is stoere taal voor een speciale afdeling die zich bezig houdt met verregaande personalisatie of het bouwen van one-off's voor gegoede klanten. Het is een trucje dat we ook al kennen bij pakweg Ferrari, Bentley, Rolls-Rocye en McLaren.

Lotus Chapman Bespoke Belgie

Lotus noemt de afdeling alvast - huiver purist -: Lotus Chapman Bespoke en spreekt over drie niveaus. Allereerst is er "Tailor-made", waarbij je pakweg een Eletre, Eviya of Emeya uit kan rusten met unieke kleurtjes en materialen. Daarnaast zal de afdeling zich ook bezig houden met gelimiteerde exemplaren van bestaande en toekomstige modellen. Dat is onder de noemer "Collection". Tenslotte kan je ook nog simpelweg een one-off bestellen bij het merk. Een geheel unieke auto dus met een carrosserie volledig afgesteld naar je wensen. Of de rijken der aarde al klaar zijn om richting Lotus te fladderen voor een unieke auto is nog niet helemaal duidelijk. Al kan het snel gaan met Geely natuurlijk...

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws