Morgan Plus Four opgefrist (2024)

Morgan Plus Four facelift 2024

Ben je op zoek naar écht uniek automobiel speelgoed? Dan moet je gaan aankloppen bij het Britse Morgan. Die rollen nu een update uit voor de Plus Four met een aangepaste look en onder handen genomen ophanging. De 259 pk sterke 2-liter viercilinder van BMW blijft onder de kap liggen.

In een wereld van hypermoderne EV's staat het Britse Morgan als een tang op een varken. Want het merk biedt klassiek ogende roadsters die niet zouden misstaan in het begin van vorige eeuw. De Plus Four is er zo eentje. En zijn recente update? Die wil 'm nog klassieker laten ogen!

Minder licht, meer ophanging

De grootste wijzigingen aan de Plus Four is het verdwijnen van de aparte richtingaanwijzers vooraan. Die zitten nu geïntegreerd in de grotere koplampen en geven de Plus Four een meer minimalistische look. Hetzelfde trucje voeren de Britten uit aan de achterkant. De voorbumper doet het voortaan zonder extra ronde koelgaten en laat de nummerplaat voortaan "zweven", omdat er 50 jaar geleden ook geen aparte houders waren voor nummerplaten.

Morgan Plus Four facelift 2024

Binnenin maakt Morgan gewag van een opgefrist LCD-display en een beter Sennheiser audiosysteem. Ook de sleutel is nieuw! Al krijgen we daar geen plaatjes van. Onderhuids blijft de Plus Four teren op de 2-liter viercilinder van BMW. Die is 259 pk en 350 Nm koppel sterk en laat de Morgan richting de honderd sprinten in een eerlijke 5.2 seconden. Voortaan kunnen eigenaars ook opteren voor het Dynamic Handling Package. Daardoor wordt je Morgan uitgerust met instelbare dempers en een stabilisatorstang achteraan.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws