Merde: Citroën ë-C3 uitgesteld wegens... softwareproblemen

citroen e-C3 belgie prijs leveringen

Hoewel Citroën groots uitpakte met betaalbare EV ë-C3, lijkt het wel een poos te duren voor we 'm op de openbare weg zien. Niet zonder reden, zo blijkt, want het Franse merk wil zeker zijn dat hij op de markt komt zonder softwareproblemen. En dat heeft extra tijd nodig.

Normaal gezien zou de Citroën ë-C3 al sinds de lente zomer moeten rondzoemen op onze openbare wegen. Echter, buiten een eerste test in het buitenland hebben we er hier nog geen te pakken gekregen. Daar zijn we niet alleen in blijkbaar, want ook klanten moeten nog iets langer wachten. Oorzaak? Software.

Trema's op de ï

Volgens nieuwssite ANE is Citroën momenteel bezig met de laatste bugs in de software glad te strijken. De ë-C3 staat op een gloednieuw (budget) EV-platform van de groep Stellantis, waardoor er zonder twijfel nog enkele verrassingen boven water zijn gekomen bij het finaliseren. Kwaad kan je echter niet zijn op Citroën, want het is aimabel dat het merk klanten de meest optimale ervaring wil geven. Tegenwoordig zijn er ook merken die auto's lanceren waarvan de software NIET op orde is - we kijken naar jou VW en Volvo.

citroen e-C3 belgie prijs leveringen

Wat wil dit nu zeggen voor klanten die staan te popelen om de ë-C3 op hun oprit te parkeren? Dat de kleinste elektrische auto van het Franse merk "na de zomerstop" richting dealer en klanten zal gaan. Geduld is een schone deugd.


Meer EV’s in de gratis EV Gids

Wil je het complete marktoverzicht van alle EV’s ontdekken? Klik dan door naar de Autofans EV Gids 2024 of blader meteen in het digitale magazine hieronder.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws