Vooruitblik: Alpine A390 wordt elektrische GT

Alpine A390

Renaults sportief zustermerk Alpine zal tijdens het Autosalon van Parijs volgende maand de A390_ β presenteren. Die conceptauto blikt vooruit op een elektrische GT die het merk volgend jaar in productie zal nemen. Dé hamvraag: wordt het een gestroomlijnde sedan... of een SUV?

Volgende maand spelen de Franse merken een thuismatch op het autosalon van Parijs en dat begin je links en rechts te voelen. Want Renault en co. zijn de boel aan het opwarmen met een hoop plaagplaatjes en concepts. Gisteren kregen we nog de Renault 17 restomod, vandaag krijgen we de Alpine A390_ β.

Volgend jaar op de markt

We weten al langer dan vandaag dat Alpine bezig is aan een sportwagen voor het hele gezin. Die moet dan boven de A280 zijn plaats vinden, Alpine's visie op de Renault 5 E-Tech. Vanaf vandaag kennen we ook de naam van die elektrische GT: A390. Diens conceptvariant, de A390_ β moet het publiek warm houden voor de uiteindelijke productieversie in 2025 zal verschijnen.

Alpine A390

Waar Alpine nog wel geheimzinnig over doet is wat voor auto de A390 juist zal worden. Zo durven we oprecht niet zeggen of het nu een elektrische SUV dan wel sedan wordt. Zijn elektrische basis zal hij evenwel delen met de Mégane E-Tech en Scénic E-Tech. Op 11 oktober trekt Alpine alvast het doek eraf!

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
this 15:17
afbeelding van this

Hoe spreek je dat uit? A390 en dan sissen gelijk een slang?

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws