Gebrek aan takeldienst voor vrachtwagens zorgt voor grotere vrees voor files

De Vlaamse overheid werkt met een F.A.S.T.-systeem (Files Aanpakken door Snelle Tussenkomst) om de snelwegen vlot vrij te krijgen na een ongeval. Die snelle tussenkomst lijkt nu niet langer gegarandeerd omdat er een probleem is bij het hernieuwen van de aanbestedingen door de overheid. De F.A.S.T.+-contracten (voor het slepen van voertuigen boven de 3.5 ton) met de sleepdiensten liepen half april af en werden in de meeste Vlaamse provincies nog niet vernieuwd. Door die vertraging neemt de vrees voor files toe.

De politie bij een ongeval nu de dichtsbijzijnde takeldienst moet contacteren, in plaats van een F.A.S.T.-team en de vraag is of dat lokale takelbedrijf even snel ter plaatse kan komen. De regel dat men binnen het kwartier een signalisatiewagen ter plaatse heeft kan niet worden gehandhaafd, volgens de takeldiensten.

Vooral op de Antwerpse Ring, de E19 en de A12 worden meer problemen (in de vorm van langere files) verwacht. Eind mei zit het Agentschap Wegen en Verkeer rond de tafel met de federale wegpolitie en de takeldiensten om over een nieuw contract te onderhandelen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws