"6 op 7 chauffeurs gebruikt pechstrook foutief" aldus VAB

"6 op 7 gebruikt pechstrook foutief" adus VAB

Zes op zeven gebruikers van de pechstrook horen daar eigenlijk niet thuis. Tot die verontrustende cijfers kwam de VAB op basis van een eigen onderzoek bij 250 wegenwerkers.

De VAB-wegenwachters uiten hun grote bezorgdheid over het gebruik van de pechstrook. Amper 1 op 7 van de gebruikers op de pechstrook doet dat correct - in geval van pech, ziekte of ongeval. In 2011 was dat nog 1 op 5.

De pechstrook wordt het meest gebruikt voor pech/ongeval (15 procent), om wat verder een afrit te nemen (11 procent), als extra rijstrook bij file (11 procent), door vrachtwagens die uitwijken uit verstrooidheid (10 procent) en door vrachtwagens als parkeerplaats om rust- en rijtijden te respecteren (9 procent). Nochtans is de pechstrook enkel bedoeld voor wie pech heeft of ziek wordt en voor hulpverleners en arbeiders.

De hulporganisatie vraagt de regering voor structurele maatregelen. De pechstrook moet veiliger en toegankelijker worden voor behoevende en misbruikers moeten daarvoor bestraft worden. VAB stelt ribbelstroken voor om de scheiding tussen de rijstrook en pechstrook duidelijker te maken.

De wegenwachters benadrukken ook dat bij ongeval/ziekte of pech de bestuurder een fluo-hesje moet aantrekken en achter de vangrail moet gaan staan.

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Wim 11:48
afbeelding van Wim

Ik dacht dat die boete's in graad 3 vielen, vanaf 150 euro, is hier geen agent die hier kan op antwoorden? :)

Wim 12:02
afbeelding van Wim

Over een volle lijn rijden is graad 3, daarom leek het mij logisch dat dit daar onder viel. Het zijn vooral weeral de cowboys die daarvoor niet gepakt worden omdat er te weinig ogen zijn op de snelweg.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws