In Alabama pakken ze agressieve chauffeurs aan met vrachtwagens [+ vraag]

bmw-m3-e314-verkeersagressie

In Alabama, in het zuidoosten van de Verenigde Staten, is de politie gestart met een actie tegen agressieve bestuurders van personenvoertuigen en trucks. Daarvoor hebben ze geen duur meetsysteem aangeschaft, de oplossing is veel eenvoudiger.

Ook worden geen anonieme dienstwagens geposteerd onder snelwegbruggen of worden mensen niet in grote getalen aan kant gezet. Nee, de Alabama State Troopers rijden gewoon mee met de grote vrachtwagens die talrijk aanwezig zijn op de wegen. Vanuit de passagiersstoel hebben ze de mogelijkheid om agressieve chauffeurs te spotten. Ook kunnen ze op die manier zien wanneer mensen sms'en tijdens het rijden, te dicht bij hun voorganger rijden of doorheen het verkeer zigzaggen.

Op dit moment wordt het verkeer rond de stad Birmingham, AL in het oog gehouden, aangezien daar een groot aantal aanrijdingen plaatsvindt. Naderhand zouden ook andere regio's waar veel verkeer samentroept een bezoekje kunnen krijgen van de State Trooper in de vrachtwagens. Het idee is al overgenomen door de NHTSA, de Amerikaanse dienst voor veiligheid op de weg. Zij lanceerden een proefproject in Washington op een gelijkaardige manier.

rechtvaardigheidsgevoel

Er is tot nu toe geen relatie aangetoond dat het anoniem meerijden met vrachtwagens en beboeten van overtredingen op die manier het aantal aanrijdingen in Alabama heeft laten zakken. De manier van werken geeft de mensen die wel volgens de regels rijden alvast een iets groter rechtvaardigheidsgevoel.

Wat denk jij, is het beboeten van agressieve chauffeurs vanuit vrachtwagens een goed idee? Of blijven we het beter houden bij snelheidsmetingen en sporadische alcoholcontroles?

Laatst gepubliceerd

Reacties (7)

Plaats een reactie
Adriaan 09:49
afbeelding van Adriaan

Lijkt me wel de moeite om het ook eens te testen in Belgie. Dan kan je ook makkelijker vrachtwagens die het inhaalverbod negeren pakken, en zo hopen dat zij zich ook meer aan de regels gaan houden.

Techno Patat 10:35
afbeelding van Techno Patat

Wil je veel mensen pakken: ga eens een dag mee met een tractor! Mensen beseffen niet dat hedendaagse tractoren 50-60 km/h rijden en nog smijten ze hun aan een slakkengangetje vlak voor een traktor met 25 ton achter z'n gat op de baan waardoor die dan alles mag dichtgooien!

Of de blinde inhaalacties die gebeuren zijn ook niet te overzien, ik heb al 2x 2 auto's echt net vlak voor elkaar zien stoppen omdat de ene in een blinde bocht inhaalde! En dan spreek ik nog niet van de tientallen keren dat het net goed afloopt...

Ik ben allesinds Pro het idee! Zo pak je inderdaad het onrecht eens aan ipv mensen die gewoon eens pech hebben en 2km/h te snel passeren aan een janet-met-driepekkel!

Techno Patat 12:36
afbeelding van Techno Patat

Wat hij zegt! Ik begrijp inhalende vrachtwagens ook, zolang het niet lijkt alsof ze een babbeltje aan het slaan zijn! Wat van sommige auto's ook kan gezegd worden (meestal minivans btw :p!)

Wim 16:47
afbeelding van Wim

Probleem is dat vrachtwagens zich in BE niet aan de wettelijke afstand houden tov voorligger. Dus ze zijn constant in overtreding als ze zouden filmen :)

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws