Vanaf 2017 gaat Vlaanderen aan de led's op autostrade

led-verlichting-straat

Vanaf 2017 schakelen we in Vlaanderen over op led-verlichting op de autostrade. 'Milieubewuster en ook nog eens een stuk veiliger voor het verkeer', verklaart Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (NVA).

In Leuven werd gisteren de eerste fietsverbinding geopend met dynamische led-verlichting. Zo lichten de palen op als een fietser nadert en dimmen ze nadien weer tot een amberkleurige gloed. Daarmee houdt het niet op, want Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts zegt dat Vlaanderen de omslag naar led gaat maken, ook op de autostrade.

'Vanaf 2017 willen we bij elke vervangen of nieuwe installatie kiezen voor led-verlichting. Dat maakt niet alleen het verkeer veiliger, het verdient zichzelf terug', aldus Weyts. Dat 2017 wordt gekozen om de omslag naar led's te maken is niet geheel toevallig, want in dat jaar wordt het Vlaams verlichtingscontract vernieuwd.

Al hoef je niet tot dan te wachten om met je wagen onder de led's door te rijden, want een deel van de N34 (de Koninklijke Baan die van de Panne tot Knokke loop bijna parallel met de kust) werd ondertussen ook al als proefproject uitgerust met led-verlichting. Een deel in de Panne en een deel in Nieuwpoort.

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
KLV ledverlichting 12:50
afbeelding van KLV ledverlichting

Wanneer is de aanbesteding?
Wij doen enkel industriële Ledverlichting
Ivo Kips
WWW.KLV-Ledlightsolutions.com

jo 14:21
afbeelding van jo

Ik vraag mij af welke LED categorie ze gaan gebruiken.
Want er zijn veilige LED's en onveilige, afhankelijk van de stroomsterkte enz...

Meester Van Pieperzele 15:20
afbeelding van Meester Van Pieperzele

Verklaar u nader...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws