Geflitste buitenlanders krijgen Belgische boete bijna nooit opgestuurd

citroen-berlingo-multispace_flits

Buitenlanders die in België geflitst worden krijgen bijnanooit een aanmaning tot betalen in de brievenbus. Dit omdat het volgens het parket van Halle-Vilvoord 'weinig zin heeft'.

Straffeloos hardrijden, het blijkt mogelijk voor buitenlandse chauffeurs die België doorkruisen. Het parket Halle-Vilvoorde maakt namelijk gewag dat het vorig jaar maar liefst 80% van de verkeersinbreuken door buitenlanders niet kon verwerken. Waardoor de overtreder nooit zijn boete kreeg. Wat de reden daar achter is? Volgens het parket krijgen ze van heel wat bestuurders onvoldoende persoonsgegevens doorgestuurd zoals geboorteplaats en -datum. Zonder die gegevens is het onmogelijk om iemand te vervolgens als ze niet betalen, dus heeft het volgens substituut-procureur Gilles Blondeau ook geen zin om een boete op te sturen.

De politievakbond VSOA legt de oorzaak van de wonde ergens anders. Volgens de VSOA ligt het namelijk niet aan het gebrek van persoonsgegevens, wel aan het gebrek van mankracht. Veel parketten krijgen alle boetes niet bol gewerkt waardoor ze keuzes moeten maken. Daardoor missen we op jaarbasis enkele honderdduizenden euro's. Geld waar extra personeel mee kan aangenomen worden. Waardoor de cirkel rond is uiteraard.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
DannyD 10:40
afbeelding van DannyD

Beste, dit is omgekeerd wat anders, heb hier een parkeerboete vanuit Nederland 2 jaar later aangekregen en netjes betaald omdat het juist was.
Maar wat dan wel niet kan is dat ik een boete (snelheidsovertreding) heb aangekregen, gebeurd op 1 oktober 2015 vanuit Duitsland van een wagen die ik al 3 jaar niet meer heb.
Heb het D.I.V vorige week hiervan op de hoogte gesteld waarom zij de eigenaars nog door geven van geschrapte nummerplaten, voorlopig nog geen reactie, dit is de 2de maal dat ik dit voor heb en ben ook geen alleenstaand geval.
mvg
DD

Stealth 11:14
afbeelding van Stealth

Geflitst in Lille (Frankrijk). Boete een paar dagen laten in de brievenbus, in perfect nederlands...

Sracerr 14:48
afbeelding van Sracerr

Vroeger was Belgie echt een racebaan met ietwat matig wegdek en weinig controles, heerlijke tijd was dat. Tegenwoordig kalm aan met al die camera's en compl rommel die direct aan elkaar gekoppeld (kunnen) word(en). Nog een paar jaar en dan nemen de compl's ook het rijden zelf volledig over, jammer, jammer. We kunnen als mens in de toekomst klaarblijkelijk niets meer zelf(goed genoeg)...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws