Vanaf 1 september 100 km/u op ring rond Brussel

Brussel ring maximumsnelheid 1 september

Vanaf 1 september wordt de maximumsnelheid op de R0, de ring rond Brussel, verlaagd naar 100 km/u. Die maatregel maakte al deel uit van het klimaatplan van de Vlaamse regering, maar Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open VLD) kleeft er nu een concrete datum op.

Na de zomervakantie wordt de maximumsnelheid van 120 km/u op de ring rond Brussel verlaagd naar 100 km/u. Dat geldt op alle delen van de ring die het Vlaams Gewest beheert, en op de parallelwegen aan de op- en afrittencomplexen. Waar er nu al een lagere snelheidsbeperking geldt, blijft die behouden. Op onder meer het viaduct van Vilvoorde zal je in september dus nog steeds maar maximum 90 km/u mogen rijden.

Ook de delen van de ring die in het Brussels Gewest liggen, zoals het gedeelte in Anderlecht, zullen de maximumsnelheid verlaagd zien naar 100 km/u. Dat zegt Brussels minister van Mobiliteit, Openbare Werken en Verkeersveiligheid Elke Van den Brandt (Groen). Opmerkelijk: het stuk van de R0 dat in het Waals Gewest ligt behoudt zijn maximumsnelheid van 120 km/u.

“Momenteel treft de aannemer de nodige voorbereidingen, zoals het plaatsen van de palen en het aanleveren van de verkeersborden”, laat minister Peeters weten. “Een snelheidsverlaging tot 100 km/uur op de ring rond Brussel (R0) zal een positieve impact hebben op CO2-uitstoot en ook op de lokale luchtkwaliteit.”

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Hugo Bernaert 10:20
afbeelding van Hugo Bernaert

Deze snelheidsbeperking geldt zoals steeds voor personenwagens, niet voor vrachtwagens die gewoon kunnen blijven vlammen op hun toegelaten maximum snelheid.

JL 14:20
afbeelding van JL

"“Een snelheidsverlaging tot 100 km/uur op de ring rond Brussel (R0) zal een positieve impact hebben op CO2-uitstoot en ook op de lokale luchtkwaliteit.”

Hoezo, want auto's rijden daar meestal gemiddeld 10km/u...

Dominique 08:18
afbeelding van Dominique

Eindelijk !! Nu mogen we sneller rijden dan de 10 km/h die we nu mogen...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws