Le Mans 2013: Audi top 3, Simonsen crasht

lemans24

Update: Simonsen overleden Twee uur geleden is de race van het jaar van start gegaan, de befaamde 24 uren van Le Mans. Na twee uur bestaat de volledige top 3 uit Audi gevolgd door twee Toyota's. Allan Simonsen crashte vlak na het begin met zijn Aston Martin wat voor een langdurige gele vlag zorgde.

Audi neemt keurig de volledige top 3 in met Lotterer op 1, McNish op 2 en DiGrassi op nummer 3. Opmerkelijk is de gap van (ten tijde van schrijven) 23 seconden tussen Lotterer en McNish. Toyota zit op de hielen van de Audi's met hun twee TS030 Hybrids op de vierde en de vijfde plaats.

In de LMP2 klasse staat het Oak Racing team met Pla en Baguette op plaats 1 en 2 gevolgd door de Nissan van Turvey (Jota Sport). Ook Jann Mardenborough, de GT-Academy winnaar van vorig jaar met wie wij een interview deden op Zolder ter gelegenheid van de Nissan Juke-R doet mee in deze klasse.

In de GTE Pro klasse zien we de Aston Martin Vantage V8 van Turner op de eerste plaats gevolgd door de 911 RSR van Lieb. De Ferrari 458 Italia van Cioci staat dan weer op de eerste plaats in de GTE Am klasse.

Noodlot

Tien minuten na de start sloeg het noodlot al toe voor de Vantage V8 van Allan Simonsen die in de bocht de controle verloor waardoor hij hard tegen de muur werd gesmeten. Volgens de laatste berichten is Simonsen OK en was hij volop aan het praten onderweg naar het hospitaal. De wagen is echter volledig perte-totale.

Update: Simonsen blijkt overleden te zijn aan zijn verwondingen, de commentator op Eurosport is er even stil van, onze gedachten gaan uit naar zijn familie.

Op aangeven van Simonsen's familie stapt Aston Martin niet uit de race.

Waar kijken?

De 24 uren van Le Mans kan je op TV volgen via Eurosport. Onboard beelden krijg je te zien via SpeedTV (Corvette), via Audi, Toyota #7 & #8 en Porsche #91 en #92. Ook de FIA heeft een officiële stream met de live-timing.

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Wim 18:40
afbeelding van Wim

Is een fractie van een seconde was het gedaan, zware crash, maar een dode verwacht je toch niet zo snel. RIP

Carlos 19:39
afbeelding van Carlos

Reeds het 22ste dodelijke slachtoffer in deze race. Spijtig voorval!
RIP

Yannick 23:46
afbeelding van Yannick

ah zo hard... onmogelijk nog te corrigeren :-/ jammere zaak

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws