Ford neemt deel aan Dakar-rally met Ford Ranger

2014-Dakar-Ford-Ranger

Ford gaat zich moeien in de Dakar-strijd. Volgend jaar zal het merk aantreden met een Ford Raptor pickup. Twee stuks zelfs, elk voorzien van een 5.0 V8 met 350 pk.

De wagens zijn gebaseerd op de double cab Rangers die ook bij ons te koop zijn. Toch krijgen ze een composietcarrosserie en een dikke 5.0 V8 met 350 pk en 560 Nm. Dat moet rijders Lucio Alvarez (Argentinië) en Chris Visser (Zuid-Afrika) in staat stellen de 8.500 km lange tocht doorheen onder andere Chili en Bloivië af te werken. Een zesversnellingsbak van Sadev zorgt voor de verdeling van de aandrijfkracht over de vier wielen. Een onafhankelijke ophanging en Brembo - watergekoelde - remmen zorgen voor een rally-afwerking. De Rangers worden geprepareerd door de divisie Global Product Developments bijgestaan door Neil Woordridge Motorsport. In augustus beginnen de eerste tests met het eerste voertuig, het tweede voertuig is tegen eind oktober afgewerkt.

2014-Dakar-Ford-Ranger

Wie zich afvraagt wat zo'n Ranger verstookt kunnen we het volgende meegeven; de wagens zijn voorzien van een 500 liter grote benzinetank. Die moet de dorstige wagens voeden, een gemiddelde van 28 l/100 km is niet abnormaal op gewoon terrein, op ruige en zandige ondergrond stijgt dat tot maar liefst 90 l/100 km.

2014-Dakar-Ford-Ranger

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Adriaan 16:16
afbeelding van Adriaan

Al vrees ik dat die niet de euro norm 6 haalt :p Dus als je deze in die versie wilt kopen zal je naar rrusland of dubai moeten gaan ;-) Daar is een verbruik van 90 l/100km nog "betaalbaar" :p

Gerri 08:48
afbeelding van Gerri

Nalezen op fouten moet precies niet meer gebeuren...

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws