WRC: Wordt Rally Zweden afgeschaft wegens... te goed weer?

latvala-wins-sweden

UPDATE: Rally gaat door, met verkort traject
Nu weten we ook wel dat rally's een pak interessanter (lees: spectaculairder) worden als de hemelsluizen openbreken. De etappe in Zweden aanstaand weekend, die kan wel eens afgeschaft worden, door de aanhoudende regen en hoge temperaturen. Want de sneeuw, die smelt er als, tja, sneeuw voor de zon.

De organisatoren van de Rally van Zweden 2016 hebben te kennen gegeven dat het evenement wel eens afgeschaft kan worden door het warme weer in Zweden. Door een combinatie van regen en hoge temperaturen smelt het sneeuw en ijs namelijk zienderogen. En laat dat nu net de twee ingrediënten zijn die de doortocht van de WRC-karavaan door Zweden zo berucht maakt.

Nu lijkt het helemaal niet het einde van de wereld om gewoon eens een rally van Zweden op de tarmac te rijden, dat geven we toe. Echter zijn alle teams al richting het Hoge Noorden getrokken met specifieke banden met spijkerbeslag. Die nagelbanden hebben niet veel effect op wegen zonder ijs en sneeuw. Vandaag nog zouden de organisatoren een beslissing nemen, afgaande op de weerberichten.

UPDATE

Ondertussen hebben de organisatoren te kennen gegeven dat de rally door zal gaan. Al werden de stages waar de grond te goed lag (Inderdaad, we zien er ook de humor van in) geschrapt. Waardoor de rallyrijders geen 21 maar wel 13 stages zullen rijden in de rally van Zweden.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws