Deze DevBot-racewagen wordt niet bestuurd door mensen

roborace-devbot_01

En tot onze grote spijt ook niet door cavia's of honden. Nee, de DevBot dient als een testbasis voor de ingenieurs achter het Roborace-kampioenschap. Je weet wel, die racewagens die helemaal op zichzelf rijden.

Je kan de jongens achter de Formule E moeilijk betichten van niet vooruitstrevend te zijn. Want niet enkel rijden die bolides volledig elektrisch, via allerhande kanalen kan je rijders een speedboost geven. Meer nog, om de tijd te doden voor de race ontwikkelde het kampioenschap Roborace, een kampioenschap waar machines het tegen elkaar opnemen en het de taak is an pientere ingenieurs om dé perfecte lijnen code te schrijven.

Om dat ontwikkelingsproces wat te vergemakkelijken hebben de jongens achter het kampioenschap de DevBot ontwikkeld. Een soort van LMP1-wagen die alle technologie van de Roborace-bolide huist... maar daar dan een cockpit op plakt. Zo kunnen de ingenieurs in de wagen kruipen terwijl 'ie zijn chauffeursloze rondjes rijdt. Niet om ze de stuipen op het lijf te jagen, wel om op de eerste rij te kunnen kijken welke kleine foutjes de wagen misschien nog maakt.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws