Stop de persen: Volkswagen Touareg facelift krijgt lichtgevend logo achterop!

Volkswagen Touareg facelift teaser

Deze zomer viert de huidige derde generatie Touareg zijn alweer vijfde verjaardag. Waardoor moederkloek Volkswagen 'm trakteert op een subtiele facelift. Die pakt uit met herwerkte bumpers, velgen en technologische goodies én krijgt een Europese primeur. Want de Touareg krijgt de, wat dubieuze, eer om de eerst VW in Europa te zijn met verlicht VW-logo achterop. Juist ja.

De huidige generatie Volkswagen Touareg is één van de meest miskende auto's op de markt. Want stiekem is dit een minder vulgaire Audi Q7 met het rijcomfort van een Bentley Bentayga. De derde generatie Touareg mag zich dus terecht de spirituele opvolger noemen van de Phaeton. Deze zomer zet Volkswagen de Touareg terug in de spotlight met een opvallende facelift.

Let there be led

Nu ja, we zeggen wel opvallend maar eigenlijk valt dat best wel mee. Op vijf jaar tijd is er veel veranderd, waardoor ook VW's grootste moderne designtrekjes meekrijgt. Dan hebben we het natuurlijk over aangescherpt bumperwerk, opgefriste velgen die tot 21-duim groot kunnen zijn en een LED-streep vooraan die beide koplampen verbindt. Daar stopt lichtshow niet, want in januari van dit jaar heeft Europa Volkswagen toestemming gegeven om auto's op de markt te brengen met een opgelicht logo achterop. Dat mocht eerder al in China en de VS maar vindt dus nu ook zijn weg naar onze contreien. Waardoor de Touareg een opvallend streepje bling bling krijgt op een koetswerk dat voor de rest vooral zo anoniem mogelijk door het straatbeeld wil glijden.

Volkswagen Touareg facelift teaser

Slimme technologische updates zijn er ook. Zo krijgt de Touareg uiteraard VW's nieuwste infotainmentsysteem in het interieur (al is dat niet écht iets om fier op te zijn) en pakt de Touareg uit met sensoren op het dak die het gewicht van je dakbelading kunnen meten. Daardoor weet de Touareg dat zijn zwaartepunt verandert is en past hij de kalibratie van de ESP aan. Ook aangepast is de kalibratie van de luchtophanging. Om te tonen hoe verfijnd deze Touareg is geven we ook nog even mee dat VW de middenconsole en de armsteun op de deurpanelen zachter maakt om een meer comfortabele rit te kunnen garanderen. Een comfortabele SUV, zo zien we ze graag. Heb je het gehoord, broeder Urus?

Volkswagen Touareg facelift teaser

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
FLP 11:02
afbeelding van FLP

Dus als ik het goed heb, is dat logo altijd aan? Niet enkel tijden het remmen? (Want zo'n logo-remlicht had de Dodge/Chrysler Viper ook al in de jaren 90) Lijkt me zeer verwarrend, aangezien het lijkt op een 3e remlicht.

John 15:03
afbeelding van John

Volgens mij (weet het niet zeker) niet meer verwarrend dan die licht-strook die je nu op veel elektrische modellen ziet.

FLP 09:18
afbeelding van FLP

Awel, toevallig reed ik deze morgen achter zo'n Mercedes, en ik dacht meteen dat dat niet zo raar is, omdat het 1 geheel vormt. Bij de Touareg is het echt een apart 3e licht lijkt me.
Tenzij ze er ook nog een verbindingsstrook tussen steken.

this 10:31
afbeelding van this

Touareg een van de meest miskende auto's? De prijs al eens bekeken? Ik vind die auto zwaar overrated als je kijkt naar de prijs.
De auto zelf is zeker een goeie en eigenlijk ook wel nog een mooie auto. Maar die prijs is echt idioot hoog.

Jos D. 17:31
afbeelding van Jos D.

Cliënteel in de running voor een dure VW, koopt een Audi. Of in dit geval ook een Porsche Cayenne. De stabiele betrouwbaarheid van VW blijft evenwel :-)

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws