Volkswagen plaagt met Golf R 333 Limited Edition

Volkswagen Golf R 333 teaser

Met de zomer in aantocht heeft Volkswagen plannen om een warmere versie van haar Golf R te lanceren. Die Golf R 333 doet het met, je raadt het nooit, 333 pk.

Via een korte teaservideo op sociale media kondigt Volkswagen een nieuwe uitvoering van de Golf R aan. Veel is er nog niet geweten over die Golf R 333 maar de naam impliceert het nodige al natuurlijk.

333 pk, deuheuh

Laten we dan ook maar beginnen met de pk's. Hoewel nog geen officieel bericht is 333 pk in een Golf R geen complete verrassing. Vorig jaar kregen we namelijk een even sterke R voorgeschoteld in de vorm van de "Golf R 20 Years Edition". Het lijkt er dus op dat ze de motor uit die gelimiteerde versie nu in een net wat minder gelimiteerde versie gaan gieten.

Moest je het nog niet door hebben, het gaat dan over een 2-liter viercilinder turbobenzine die 333 pk en 420 Nm koppel naar de vier wielen mag sturen. Enkele unieke details van de Golf R 333 lijken alvast de standaard Akrapovic uitlaat, de opvallend gele kleur en de 333-stickers op de flank. Op 31 mei haalt Volkswagen het doek van deze R 333. Geïnteresseerden klanten trekken misschien al beter wat sneller naar de lokale dealer.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws