Render: Dit is de nieuwe Suzuki Swift Sport die nooit zal zijn

Suzuki Swift Sport gen3

Suzuki gaat met de grove borstel door zijn Europese line-up om ruimte te maken in de showroom voor elektrische auto's. Daardoor is er geen plaats meer voor Jimny, Swace en een opvolger voor de Swift Sport. Dit is wat had kunnen zijn...

Ondanks verwoede pogingen links en rechts (lees: Across en Swace), krijgt Suzuki zijn gemiddelde CO2-uitstoot maar niet naar beneden in Europa. Een onhoudbare situatie die logisch te verklaren valt. Want klanten trekken naar Suzuki om een betaalbare gezinswagen te kopen met simpele en daardoor betrouwbare mechaniek, ongeacht de CO2-uitstoot, niet voor een "peperdure" Toyota met een Suzuki-logo. Daardoor ziet het merk zich genoodzaakt enkele stevige beslissingen te nemen. Het vertrek van de Swift Sport is daar eentje van.

Vederlichte hothatch

Hoewel de Suzuki Swift Sport generaties lang de sportieve held voor het werkvolk was, moeten we toegeven dat het vet er al wat af was bij de vorige generatie. Die kreeg een milde hybride onder de kap, werd zo duur als een Ford Fiesta ST, maar kon bijlange niet dezelfde emoties opwekken als die Ford (of als de vorige generaties). Nu goed, iedereen kent wel een mindere periode. Waardoor de nieuwe generatie Swift een uitgelezen kans was om de puntjes terug op de i te zetten. Mazda deed tenslotte hetzelfde met de vierde generatie MX-5.

Suzuki Swift Sport gen3

De nieuwe Swift Sport zou kunnen pronken met een leeggewicht onder de ton en de 1.4-liter viercilinder BoosterJet voorin zou uit kunnen pakken met 155 pk en 300 Nm koppel. Het zou, samen met een manuele zesbak met korte ratio, een verademing kunnen zijn in een wereld van PK-monsters. Helaas pindakaas, want deze vierde generatie Swift Sport zal nooit het levenslicht zien en plaats moeten ruimen voor een elektrische SUV die we eind 2025 mogen verwachten.

Afbeeldingen zijn renders van de Suzuki Swift Sport door Autofans.be

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws