Brabus bijt spits af: Tesla Roadster getuned

Brabus maakt een primeur met als eerste een elektrische wagen te tunen. Brabus neemt voor die primeur de alomgekende Tesla Roadster (klik voor rijtest) als basis. Nu kan je jezelf de vraag stellen hoe je een elektrische wagen kan tunen, want, uiteraard, negen op tien tuners rammen er gewoon wat pk's bij, verhogen het koppel en plaatsen een nieuwe uitlaat. Aan dat laatste heeft Brabus nog wel kunnen werken in deze Tesla. Ze heeft namelijk een 'space sound generator' ontwikkeld. Daarmee kan je de stilte van de Tesla vervangen door het V8 gebrom, een hoogtoerentalgeluid of twee soundtracks.

 

 

Verder kan je weinig anders doen dan aan het design te werken. Brabus voorzag haar Tesla met een matwitte lak met de matzwarte accenten. Het geheel rolt op 18" wielen vooraan en 19" wielen achteraan. Ook de lichten van Tesla ondergingen een wijziging, iets spitser of zoals Autoblog zegt, 'spleetoogjes'.

Laatst konden we op de Belgische nieuwskanalen zien dat binnenkort de dagverlichting verplicht wordt, er zijn alleszins voorstellen in die richting. Brabus dacht er gelijk op in te gaan en voorzag de wagen van, jawel, dagverlichting.

 

Bron; autoblog

Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws