DMX bouwt 'Maximus' Ferrari FF met 888pk

Al maken de Italianen een nog zo sterke en gesofisticeerde sportwagen, de Duitsers zullen er altijd nog een schepje bovenop doen. Zo neemt de Duitse tuner DMC nu ook de Ferrari FF onder handen en voorziet het model ook ineens van een andere naam: de 'Maximus'. De bijgevoegde foto's tonen een 3D scan van het gewijzigde exterieur. Het standaard koetswerk van de FF werd namelijk voorzien van een volledig uit carbon vervaardigde bodykit.

Weinig onderdelen zijn nog hetzelfde gebleven. We merken andere bumpers en luchtinlaten op. Ook de diffuser en de spoiler achteraan hebben een andere look meegekregen. Belangrijkste van al is dat de FF dankzij deze bodykit zo'n 70kg minder weegt.

Naast een gewichtsbesparing zorgt DMC ook voor een pak extra power. De 6.0-liter grote V12 motor levert 'standaard' al zo'n 660pk en 680 Nm aan koppel. Wanneer DMC de auto onder handen heeft genomen, tellen we 888pk en 862Nm aan koppel. Topcijfers die er natuurlijk voor zorgen dat de FF topprestaties neer zet. De sprint naar 100km/h neemt slechts 3.2 seconden in beslag en amper 6 tellen later raas je tegen 200km/h de horizon tegemoet. De topsnelheid zou 340km/h moeten bedragen.

via WCF

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Yvesw 15:07
afbeelding van Yvesw

Dit ding ziet er best wel hemels uit... Nu nog werkelijke beelden zien!

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws