AC Schnitzer ACZ4 5.0d: dieselkracht in je Z4

ac-schnitzer-acz4-50d_01

Stel je hebt een BMW Z4 maar ook een voorliefde voor dieselroet. Wat je dan moet doen? Even langs tuningboer AC Schnitzer stappen. Want de Duitsers lepelen met liefde een 3.0-liter zes-in-lijn diesel met drie turbo's onder de glooiende roadsterkap.

Tot op heden kan je nog geen Z4 diesel bestellen bij BMW. AC Schnitzer past daar een mouw aan. Want leg je genoeg duiten neer - en kom je met een Z4 aangereden -, dan steken ze een dieselmotor in het vooronder. Geen zachtaardige viercilinder die je in de 318d tegenkomt, wel een knoert van een zes-in-lijn uit de X5 M50d. Een blok dat met zijn drie liters, zes cilinders en drie turbo's goed is voor 381 pk en 740 Nm. AC Schnitzer, die pompen er nog net iets meer uit. 430 pk en 840 Nm om specifiek te zijn.

Haren drogen aan +300 km/u

Nu, omdat zo'n krachtbron je vooral richting de gracht zou katapulteren zijn de mechanische aanpassingen best ingrijpend. Zo is er een nieuwe ophanging met een achteras van de E92 M3, grotere remmen, aerodynamische verbeteringen en een lager gewicht. Sprintje naar de honderd klaar je daardoor in 4,5 seconden en de topsnelheid ligt boven de 300 km/u.

Moet kunnen, zo'n Z4 diesel?

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Yvesw 17:05
afbeelding van Yvesw

Bedoelde je niet eerder: "lelijk" ;-)

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws