Deze Mercedes G 63 AMG pakt uit met 810 pk

mercedes-g63amg-mcchip_01

Als je het gevoel hebt de natuur nog niet snel genoeg naar de vaantjes te helpen, dan moet je zeker langs de Duitse tuner mcchip-dkr. Daar tillen ze je G-Klasse niet alleen letterlijk op, ze doen het ook motorisch.

Bij Mercedes is het einde van de G-Klasse zoals we hem kennen stilaan in zicht. Toch houdt dat tuningsbedrijven niet tegen om er stevig op los te gaan. Neem nu mcchip-dkr, dat Duits bedrijf besloot dat de G 63 AMG nog eigenlijk iets te braaf is voor onze wegen. Daarom besloten ze de zeecontainer 15 centimeter hoger te zetten en 12 centimeter te verbreden. Echter wordt het pas echt plezierig als je met een laddertje de motorkap opent...

810 SUV-paarden

Onder de kap van de G 63 steekt een al niet misse 5.5-liter V8 met twee turbo's. Daarmee zetten de jongens van AMG 544 pk en 760 Nm neer op de vier wielen. Mcchip-dkr, die vervangen de turbo's, het uitlaatsysteem en rommelen eens grondig met de ECU. Het resultaat laat zich voelen via 810 pk's en maar liefst 950 Nm koppel. En dat in een mastodont van een SUV.

mercedes-g63amg-mcchip_01

Een ophanging van KW en beter remspul van MOV'IT zorgen er alvast voor dat het überhaupt veilig blijft op de baan.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws