Introductie en Opvolger Citroën Méhari.

Beste autofans! Ik ben Citrofiel evil twin en mij werd gevraagd om wekelijks een artikel of twee te schrijven over Citroën voor Autofans. Natuurlijk zal ik niet enkel over Citroën schrijven maar eerder over de gehele PSA groep. Jullie kunnen nu al een nieuwtje van mij lezen over de opvolger van de Citroën Méhari. De Citroën Méhari, waar sommigen misschien nog niet over gehoord hebben, zou tot nieuw leven gewekt worden. Dit bevestigt carrosseriebouwer Heuliez. De nieuwe Méhari die onder de naam Heuliez Cellulo verkocht zal worden zou onderdelen van Renault gaan gebruiken.

De 1,4-liter viercilinder van Renault (die ook in de Dacia Logan te vinden is) zal onder meer deel uitmaken van het wagentje.

De Méhari zal minder spartaans zijn dan zijn voorganger en zal zelfs lichtmetalen velgen en een geluidsinstallatie krijgen. Heuliez zou 1.500 tot 2.000 stuks per jaar gaan bouwen. Citroën die zelf NIET meedoet aan het project heeft zijn handen al vol aan de Citroën Hypnos (een conceptcar die onthuld zal worden in Parijs). Wat de grote vraag nu is, is of het eigenlijk wel een échte Citroën zal zijn. Aangezien dat het project bijna niets met Citroën te maken heeft. Maar we zullen wel zien wanneer het model op het salon van Parijs staat.

Reacties: 4 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Daan330 21:49
afbeelding van Daan330

Welkom, hoop dat je nog veel artikels mag posten!

Waarom komt er weer een nieuwe lelijke auto bij :'( ?

citrofiel 22:31
afbeelding van citrofiel

@Daan330;

Dank je.

PS: Of het resultaat lelijk zal zijn moeten we nog afwachten ;)

Sven 15:10
afbeelding van Sven

waar zit de opvolging, als hij door Heulliez gebouwd wordt, met onderdelen van Renault (!), een andere naam krijgt en steviger uitgerust wordt?
(die Méhari's wisselen tegenwoordig trouwens van eigenaar voor ferme bedragen, toch voor een spartaanse mobiel)

citrofiel 21:16
afbeelding van citrofiel

@Sven: Heulliez zegt dat het sterk (een retro) variant van de Méhari uit die tijd zal lijken. Ben benieuwd wat dat gaat worden. :)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws