Bye Bye Bangle

Chris Bangle, de veelbesproken designbaas van BMW, stapt uit de auto-industrie. Naar eigen zeggen om zich meer bezig te houden met deisgn, buiten het auto-gerelateerde om. De Nederlander Adrian van Hooydonk volgt hem op. Chris Bangle kwam in 1992 bij BMW terecht. Hij verjongde het design van het toen vrij braaf ogende automerk. Opmerkelijk waren zijn hoekige carrosserietrekken en opgehoogde kofferontwerpen. Door zijn denkwijze kreeg hij veel tegenwind, maar slaagde hij er ook in om BMW de koppositie van premiummerk te laten overnemen van concurrent Mercedes-Benz.

"Hij hielp de grote toekomstlijnen van BMW uitzetten, van Hooydonk zal deze taak nu verderzetten", aldus Klaus Draeger,Chef Ontwikkeling bij BMW. Bangle zorgde onder meer voor de huidige 3-, 5-, en 7-reeks, en werkte ook mee aan de Z3, X3 en X5-modellen van het merk. Daarnaast had hij de leiding over het designteam van Mini & Rolls-Royce. Van Hooydonk kan je kennen van BMW's Progressive Activity Sedan(PAS)-concept, dat zijn debuut maakt op het volgende Salon van Genève. Behalve deze wagen, had hij ook al zijn zegje in de 6- en 7-reeks, de Z9 en de CS-concept.

Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
hannes 15:59
afbeelding van hannes

Desondanks vond ik de pre-facelift 3 wel mooi. Het vroeg wat gewenning, maar hoe meer je hem zag, hoe mooier hij werd. Zelfde met de vernieuwde z4. De vijf was lekker aggressief. Alleen de achterkant van de 6 en de 7 in zijn geheel vielen tegen.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws