Ford Fiesta 2009 MSE/TeamRS

We hebben al meermaals een wagen aangekondigd die het heeft geschopt tot racemodel. Ook vandaag is er een nieuwe aan de beurt, de Ford Fiesta Rally Cross, die zal deelnemen aan het European Rallycross Championship. Grote verschil met het WRC is dat men hier met verschillende wagens op verschillende terreinen rijdt. Het concept groeide uit tot een werkelijk kampioenschap door een reeks op tv in de jaren '60. Het concept is vooral gekend bij ons in België, de rest van de BeNeLux, Frankrijk, UK en ook het hoge Noorden viel voor de charme van het unieke concept. Tweede belangrijke verschil met de WRC is dat deze wagens kleiner en krachtiger zijn.

Gebasseerd op de nieuwe Fiesta wist het Ford Race Team, samen met het Zweedse rally Team MSE deze wagen geheel te verbouwen. Onder de kap zit nu een 2.0l Duratec turbo viercilinder motor die E85 slurpt en garant staat voor 550pk. Die kracht is voldoende om de kleine fiesta in 2.8 seconden naar de 100km/u te jagen!

Achter het stuur zullen voormalig kampioen Andreas Erikkson en tweevoudig WRC-winnaar Marcus Gronholm plaatsnemen. De eerste winst voor de Fiesta is inmiddels binnen, ze wisten de snelste te zijn op het the European Rally Cross stage in Lydden Hill, UK, ondanks enkele technische problemen.

 

via TeamRS

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Pieter De Meyer 15:28
afbeelding van Pieter De Meyer

Ik wil maar even meedelen dat ik uw SPAM via mail niét apprecieer en u dit ten stelligste zou afraden, temeer omdat u zelf een antispam-wiskundige vraag poneert.

Wel wens ik u proficiat met de site, mooi werk! Nog enkel wat schrijffoutjes, maar daarvoor mag u me altijd aanschrijven:

We hebben al meermaals een wagen aangekondigD.
Grote verschil met het WRC is dat MEN hier met verschillende wagens op verschillende terreinen rijdt.

groeten
Pieter

TechnoPatat 17:13
afbeelding van TechnoPatat

kmoet toegeven dat ik pieter hierin volg, je moet weten dat ik achter mijn pc echt, maar dan ook ECHT heel lui ben, en tenzij ik echt iets wil bijbrengen op dat artikel ga ik niet reageren omwille van dat poepsimpele vraagje :p! van wat worden jullie dan gespamd als ik mag vragen?

Wim 18:28
afbeelding van Wim

spamprobleem opgelost

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws