GM slaat terug met Bare Necessities (+Video's)

Het lijkt erop dat General Motors zijn lesje geleerd heeft, eindelijk. Ze hebben een plan vooropgesteld om beter in te spelen op de huidige marktsituatie. Op het forum van GMblogs zijn de gebruikers alvast enthousiast over de plannen van het merk om efficiëntere voertuigen te gaan produceren en de logge mastodonten wat aan de kant te laten. Voor GM houdt het woord 'eco-friendly' alvast in dat gewicht bespaard moet worden. Overbodige attributen worden weggelaten, ideeën herdacht en de ontwerpen worden gegroepeerd onder de naam 'Bare Necessities' (BN).

Die mentaliteit zal worden toegepast op zowel grote als kleine modellen van het merk. Voor grote wagens worden betere aërodynamica voorgesteld, naast dieselmotoren, kleinere wagens zullen het met minder onnuttige opties moeten gaan doen. Ook aan de materiaalkeuze zal je kunnen zien dat er meer wordt rekening gehouden met de omgeving.

Om dit hard te maken, zijn twee teaservideo's gelanceerd van de BN Truck en BN Car. De truck zou met 40mpg toekomen, de auto zou de 'laagste kost per mijl van alle vierzitters' hebben.

GM laat ook de consument meedenken via de site GMblogs. Zo komen ze naar eigen zeggen tot een product waar de consument mee tevreden kan zijn. Laten we hopen dat ze in gedachten houden dat consumenten vaak verschillend handelen dan hetgeen ze zelf zeggen.

Zitten jullie nu ook al de hele tijd met dat liedje uit Jungle Book in het hoofd...?

 

Bron: GMLab

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Koen 13:48
afbeelding van Koen

Bare Necessities en GM, dan denk ik meer aan vier Torq Thrust 18 duimers, een sportstuur en nen dikke V8 met dubbele uitlaat...

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws