ING Renault schuldig, exit Briatore

Vandaag moest ING Renault verschijnen voor de World Motor Sports Council (WMSC) in verband met de crash van Nelson Piquet vorig jaar tijdens de GP van Singapore. De vraag was of deze crash al dan niet opzettelijk was om op die manier de safety car uit te lokken en Fernando Alonso, die net een pitstop gemaakt had, aan de overwinning te helpen. De WMSC heeft nu geoordeeld dat dit wel degelijk het opzet van het team was en legt een voorwaardelijke schorsing op van twee jaar terwijl teambaas Briatore uit alle FIA kampioenschappen gezet wordt, levenslang!

 

Renault zelf zit enorm verveeld met de feiten en heeft al laten weten niet in te gaan tegen de beslissing van de WMSC:
“Today, we fully accept the decision of the Council. We apologize unreservedly to the F1 community in relation to this unacceptable behaviour. We sincerely hope that we can soon put this matter behind us and focus constructively on the future. We will issue further information in the next few days.”

 

Pat Symonds is de volgende 5 jaar niet meer welkom bij de FIA, al lijkt dit niets tegen de levenslange uitsluiting van Flavio Briatore, de legende die Michael Schumacher en Fernando Alonso in een F1 wagen zette. Nelson Piquet Jr zelf blijft onbestraft dankzij zijn goede medewerking met de WMSC, net als Fernando Alonso die steeds beweerd heeft niets van dit alles af te weten.

 

De schorsing van het team is voorwaardelijk in die zin dat indien zij in de volgende twee jaar opnieuw betrapt worden op dergelijke manipulatieve praktijken zij zonder pardon uit de F1 worden gegooid.

via: formula1.com

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws