Renault onthult Lada-plannen

Een bron bij Renault heeft gelost wat het Franse merk met het Russische merk van plan is. Eerst en vooral willen de mensen van Renault dat de kwaliteit van de geproduceerde wagens fel omhoog gaat. Pas op langere termijn, tussen 2012 en 2014, wordt aan een nieuw en hoger gepositioneerd model gedacht, gebouwd op Renault-Nissan basis. Daarmee kopiëren ze de strategie die Volkswagen toepaste toen het Skoda overnam, begin jaren '90. Renault weigert om in te gaan op de eis van de Russische regering om mee geld te pompen in de Lada; "onze toewijding uit zich in technologie, uitrusting, know-how en platforms".

Avtovaz, nog steeds de moedermaatschappij van Lada, stelt 100.000 mensen te werk in de fabriek van Togliatti en verdeelt haar wagens vooral op de lokale markt. Maar ook daar hebben ze de crisis gevoeld. De verkoop in Rusland daalde met 57%, in Oekraïne - één van de belangrijkste export-landen - zelfs met 75%.

Bron: AutoCar

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
audifiel 16:52
afbeelding van audifiel

jhaat zeg dan gaan ze toch echt hun best moeten doen hoor! maar als je bijvoorbeeld kijkt naar de 110 die opgevolgd word door de priora zie je dat het toch al beter is, maar Renault, er si werk aan de winkel!

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws