Einde van de Renault Vel Satis

Renault heeft het einde van de productie van de Vel Satis aangekondigd. De wagen werd in 2001 gelanceerd als concurrent voor de Duitse luxeberlines, maar bleef vèr onder de verwachtingen. Renault had een productie-aantal van 50.000 vooropgesteld voor het eerste jaar, maar in de 8 jaar dat de wagen op de markt was, zijn er slechts 62.000 exemplaren geproduceerd. Aan de basis daarvan ligt waarschijnlijk zijn onconventioneel design, getekend door Patrick Le Quement, die ook de Vergeten Auto Avantime ontwierp.

De Vel Satis kwam op de markt als vervanger voor de klasseberline Safrane en zal waarschijnlijk ook opgevolgd worden door een Samsung-derivaat met dezelfde naam.

Productie Renault Vel Satis beëindigd

via EuroCarBlog

Laatst gepubliceerd

Reacties (8)

Plaats een reactie
STxN 09:52
afbeelding van STxN

"Samsung-derivaat" dat snap ik ni, vrees ik

mineraal 11:09
afbeelding van mineraal

Wat een gedrocht die Vel Satis...

Sven 12:12
afbeelding van Sven

@STxN: Ik bedoel daarmee een wagen die overgenomen wordt van Samsung in Azië. (zoals ook met de Fluence gebeurde)

audifiel 10:39
afbeelding van audifiel

hopelijk komt renault met een eigenzinnige opvolger!

Anonieme gebruiker 17:25
afbeelding van Anonieme gebruiker

Wie zijn mening van deze wagen enkel vormt op basis van het uiterlijk heeft het verkeerd voor. Ikzelf rij al 170.000 km (6 jaar) in zo'n luxe salon tot volledige tevredenheid van mezelf en mijn huisgenoten.
Momenteel wil ik geen andere en ik zou trouwens geen waardige vervanger vinden... behalve dan misschien de nieuwe BMW 5 GT, maar dat blijkt ook zo'n auto te zijn waar de markt niet op zit te wachten.
Wie met een Velsatis rijdt of heeft gereden heeft het zeer moeilijk om in vervanging van deze zeer confortabele auto te voorzien.
Groet

Anonieme gebruiker 17:13
afbeelding van Anonieme gebruiker

Mee eens, de VelSatis is inderdaad een geweldig fijne auto. Een rijdende salon inderdaad. Waarom vinden velen iets direct niet mooi als het afwijkt van de middelmaat? Jammer dat er niet meer mensen voor de VelSatis hebben gekozen, daarmee hebben veel mensen zichzelf te kort gedaan!

Groeten, en hopenlijk komt Renault toch snel weer met een eigenzinnige ontwerp!

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws