Concreter: Audi A1 en S1

Audi zal met haar S1 achter de Cooper S en de MiTo cloverleaf jagen. Met dikkere bumpers, lage ophanging, chrome zijspiegelbehuizing en 17duims velgen komt hij allesinds fris voor. We zagen de A1 twee jaar geleden als concept en dit jaar volgt het productiemodel. De s-variant zien we volgend jaar (2011). Onder de kap zou een opgewardeerde viercilinder liggen met turbocharger en directe-injectie. Het vermogen zou op 180 pk liggen. Het koppel bedraagt een mooie 250 Nm. De S1 zou op de voorwielen worden aangedreven en krijgt een zeven(!)traps versnellingsbak mee. Met al dat moois zou het sprintje naar 100 km/u nog onder zeven seconden liggen.

De A1 zal initieel gelanceerd worden als een driedeurs en mikt daarmee meteen op eerder genoemde prooien, Cooper S en MiTo. Later zal er ook een sportback versie van verschijnen. Die sportback variant zou de pijlen richten op de Mercedes A-klasse.

De A1 zelf zal een 1.2 liter van 85 pk meekrijgen of een 1.4 liter met 122 pk. Er zijn eveneens drie dieselblokken van de partij. Een 74 pk sterke 1.2 liter, de nieuwe 1.6 liter die 89 of 104 paarden sterk is en als laatste een 2.0 liter blok dat 138 pk sterk is.

Via Autocar

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Wim 16:59
afbeelding van Wim

de Cooper S vind ik nog altijd de maatstaf qua comfort, prestaties en rijeigenschappen, laat die audi maar komen

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws