27 maart 2010 : Officiële marktlancering Mercedes E-klasse Cabrio en SLS AMG

Op 27 maart 2010 is het dan eindelijk zover! De E-klasse cabrio en de SLS AMG worden officiël op het publiek losgelaten. Na de verschillende tuners, bezoekers van Autosalons en zelfs Jay Leno, is het nu ook bijna de beurt aan de gewone man in de straat om deze twee nieuwe beauties te gaan bewonderen bij de dealer om de hoek.

DR. Joachim Schmidt, board member van Mercedes-Benz Cars, Sales en Marketing is heel erg opgewekt over de lancering van deze twee zinnenprikkelende modellen bij de aanvang van het nieuwe lente en daarna komende zomer-seizoen.

 “At the start of the long-awaited spring season we will be offering two exciting dream cars bearing the Mercedes star in the form of the SLS AMG and the E-Class Cabriolet. Both models have already enjoyed an excellent response from our customers even before their market launch, and orders for the SLS AMG have already exceeded our expectations significantly”, zegt hij.

Mercedes SLS AMG

De E-klasse cabrio vormt het laatste model in de nieuwe E-klasse familie en zorgt er dus voor dat deze modellenreeks nu heel sterk staat tegenover de concurrentie. Het model zal onder de motorkap over dezelfde motoren kunnen beschikken als de E-klasse Coupé. Gaande van de 184pk sterke 200CGI tot de 388pk sterke E500 Cabrio voor de benzinemotoren. Wat de dieselmotoren betreft zal er keuze zijn tussen een 220CDI met 163pk, 250CDI met 204pk en een 350CDI met 231pk. De goedkoopste E-klasse cabrio, de E 200 CGI BlueEFFICIENCY, kost standaard € 46.101. De E 500 Cabrio is in met zijn € 81.675 voorlopig de duurste in de rij. Deze plaats zal later nog worden ingenomen door de E 63 AMG Cabrio, die waarschijnlijk dik de € 100.000 zal overschrijden.

De SLS AMG is geprijsd als een echter supercar, en verwordt pas uw eigendom na betaling van (zonder opties en andere extra kosten) € 185.251. Hiervoor krijgt u een heleboel in de plaats. Zo is er bijvoorbeeld de 6.2-liter grote AMG V8 motor die met zijn 571pk en hemelse geluid een eeuwige glimlach op uw gezicht zal toveren, en daar valt toch geen prijs op te kleven in feite? Verder maken de speciale vleugeldeuren hem ook best wel uniek. Over het design van de achterkant is al veel positief maar ook al enige maal negatief gesproken. Achja, over smaken en kleuren... .

Mercedes E-klasse Cabrio

Afspraak op 27 maart bij uw Mercedes dealer dus!

Reacties: 5 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Techno Patat 14:18
afbeelding van Techno Patat

ben je zeker van die E-cabrio amg? ik dacht dat er van geen enkele coupé een AMG versie ging komen?

aan de andere kant, eigenlijk moet het, als je bekijkt hoe goed de M3/M6/S5/RS5 het doen zou Mercedes stom zijn om zo een kans te laten liggen met deze schoonheid!

en over de SLS, die wil ik eens in het wild tegenkomen, voorlopig enkel maar op video en salon, maar die 6.2 v8 wil ik echt eens horen afzien :D!

Pieter Aertgeerts 14:21
afbeelding van Pieter Aertgeerts

We hebben het over de standaard e klasse cabrio. Enige AMg hier is de SLS

Techno Patat 14:58
afbeelding van Techno Patat

De E 500 Cabrio is in met zijn € 81.675 voorlopig de duurste in de rij. Deze plaats zal later nog worden ingenomen door de E 63 AMG Cabrio, die waarschijnlijk dik de € 100.000 zal overschrijden.

dat is duidelijk de sls niet :D!

ChristopheVA 10:37
afbeelding van ChristopheVA

Mercedes is aan het terugkomen. Zaaaalige wagens!!

Alex 13:08
afbeelding van Alex

@ Techno Patat. Dat van die E 63 AMG cabrio is slechts een hypothese. Ik vermoed dat er één zal komen. In't begin worden zo'n dingen altijd ontkend en stilgehouden... .:)

Uw reactie