Mijn naam is Zoe Renault en ik haat de Renault Zoe

Eind 19de eeuw begon Louis Renault met zijn twee broers wagens te bouwen, toen nog op relatief kleine schaal. Ondertussen is Renault een wereldmerk en moet het bij elke stap verdraaid goed uitkijken welk effect dat gaat hebben op de rest van de wereld. Een van de moeilijkste zaken is het kiezen van een correcte naam. Niet alleen moet iedereen die kunnen uitspreken, het mag ook niet offensief zijn in één van de landen waar je je wagen wil verkopen. Niet voor niets dat veel constructeurs kiezen voor een code, zoals A5, X6 of 3-reeks.

Het elektrisch wagentje bij Renault met de naam Zoe stuitte, en stuit nog steeds, op heel wat commentaar. Niet alleen zijn alle moeders boos op Renault omdat ze hun kind Zoe noemden, het is vooral een Parisienne die er een heisa van maakt. Mevrouw Zoe Renault, wat een naam, heeft het vlaggen en dreigt ermee naar de rechtbank te gaan als Renault de naam effectief gebruikt. Want wees eerlijk, zij was eerst met de naam. Heeft madame Renault gelijk? Of hoef je je niet druk te maken over zulke pietluttigheden?

Via Autocar

Laatst gepubliceerd

Reacties (10)

Plaats een reactie
Wim 10:20
afbeelding van Wim

waar mensen zich druk in kunnen maken, daar kan ik niet bij, grootste olieramp ooit, gaan ze klagen over dit soort zaken

Sven 17:02
afbeelding van Sven

gastbijdragen zijn altijd welkom ;-)

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws