Chrysler 300 Hybrid verwacht voor 2013

Chrysler CEO Sergio Marchionne onthulde vorige week tijdens de North American International Auto Show in Detroit dat er een hybride variant op til staat van de volledig vernieuwde Chrysler 300. Het bakbeest van Chrysler staat niet meteen gekend om zijn mussendorst en ecologisch verantwoord verbruik. Daar wenst men dus verandering in te brengen door vanaf 2013 een 300 Hybrid in het gamma op te nemen.

Dit model zou voorzien worden van de nieuwe 3.6-liter grote Pentastar V6 (296 pk en 354) gekoppeld aan een automatische 8-versnellingsbak van het ZF-type. Dit zijn slechts wilde gokken, aangezien Marchionne himself hierover nog geen uitsluitsel wenst te geven. Hoeveel zo'n 300 Hybrid zal verbruiken wordt nog niet meegedeeld. Maar om te kunnen concurreren met de besten uit de klas, neem bijvoorbeeld de Lexus GS450h, zal dat vermoedelijk rond de 7.5 liter per 100km moeten liggen.

Gezien de gebrekkige aard van deze informatie, verwachten wij tijdens de komende maanden allicht nog meer details over de Chrysler 300 Hybrid te kunnen meedelen.

via AN

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws