Lamborghini kan ook in 2010 geen winst maken

Lamborghini maakte gisteren haar cijfers bekend voor 2010. De Italiaanse constructeur verkocht in totaal 1.302 exemplaren, dat is een stuk minder dan 2009 (1.515 stuks). Die inkrimping is te wijten aan de Murcielago die dit jaar uit productie ging en voordien het meerendeel van de verkopen voor zijn rekening nam. De Murciélago ging er in mei uit en de opvolger,

de Aventador, werd pas vorige week voorgesteld, wat voor een gat van tien maanden zorgde.

Lamborghini wist in 2010 een totale omzet van 271 miljoen euro te realiseren, dat is 10 miljoen euro minder dan het jaar voordien. En hoewel dat grote bedragen lijken voor een laag productie-aantal, heeft Lamborghini opnieuw geen winst kunnen boeken. Desalniettemin blijft de Italiaanse constructeur optimistisch. De voorstelling van hun Aventador in Genève was op zijn minst succesvol te noemen. De totale productie van het eerste jaar is nu al uitverkocht, wat een voorbode kan zijn van een groot succes.

Lamborghini drukt ons verder opnieuw op het hart dat de Verenigde Staten haar belangrijkste markt is. De tweede in dat rijtje is China, waar Lamborghini 150% groeide tegenover het jaar voordien (2009). In 2010 werden er in totaal 206 Lamborghini's verkocht via negen dealers.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws